jactionscripters.com

Home > System Error > Winpe Net Use System Error 1231

Winpe Net Use System Error 1231

Contents

When I try it with Start -> Run it works great. Check that your network is operational and run: ping 10.133.144.155 If network connectivity is good, try first to map to network share that is not C$. Related Links K2000 Deployment Appliance Home Page System Inventory Tool - Dell KACE™ K2000 Deployment Appliance Documentation Secure Browser - Dell KACE KBE Manipulator version 3.7.1.8 IT certification gives federal job The network location cannot be reached." However, if I manually type NET USE Y: \\server\share with username/pw credentials, immediately afterwards, it maps fine.... check my blog

Has anyone seen this before? Thanks for postingMichael 0 Kudos Reply felferrari Occasional Visitor Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content ‎12-03-2013 05:18 AM Legolash2o is probably going to have to drop support for XP in his Windows 7 Toolkit for that reason. But like I said, when I use the net use command it's not finding the PC on the network. https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/c2c96005-8b88-4ca9-85fc-16906034644f/winpe-boot-disk-error-1231?forum=w7itproinstall

System Error 1231 - Winpe

if you installed the WMIC package into your winpe you can get the VEN and DEV from the "WMIC NIC" command within PE.also veryify your winpe startup actually enables networking: manual The firewall is off on the XP machine and I can ping it from any other computer on our network. All rights reserved. You may want to try one of the options among others:- fix Win XP by launching a Recovery Console from Win XP ISO, booted with Grub4DOS from a USB StickOR- install

  1. Check that your network is operational and run: ping 10.133.144.155 If network connectivity is good, try first to map to network share that is not C$.
  2. Solved Error 53 or 1231 when mapping a drive in winpe 2.0 Posted on 2008-09-24 Windows Vista Windows XP Windows Networking 1 Verified Solution 4 Comments 2,373 Views Last Modified: 2012-10-10
  3. I have an HP 8200Elite that I have Windows 7 on and I want to capture this image and save it out on the 7100 XP machine that is shared out.
  4. I've heard of a loopback cable but never tried it out.
  5. even after injecting the right drivers I could not get the PXE boot.

Does it resolve when the IP address is used? If that works, I would adjust security later. But when I enter the WinPE, I get the error as said above... We will soon be going to Windows 7 and I'm learning how to save images out on a share so anyone in our IT department can go out and grab an

CONTINUE READING Join & Write a Comment Already a member? I've been told that newer manufacturer's such as theIntel Ethernet Connection I2xx-LM NIC (i.e. I will always need it mapped this way. http://www.altirigos.com/forums/threads/pxe-boot-system-error-53-or-1231-upon-map-to-express-share.10044/ But even running this last command with just the .inf file in the 8200Lan folder it would not find it.

You can check with: diskpart list vol exit Edited by Les52 Friday, April 19, 2013 7:45 AM Marked as answer by Cloud_TSModerator Tuesday, April 30, 2013 5:45 AM Friday, April 19, Switching to a PC that had Windows7 on it to create my winpe disc from WAIK seemed to fix the networking issue. Answered 02/01/2014 by: hmoore Please log in to comment Please log in to comment Answers 0 I spoke with a KACE technician and he assisted with creating a KBE environment just After 2 days of troubleshooting i found that the KBE_driver_pack_3 has the following driverskbe_windows_x64\kace-winpe3-k04\storage\Intel RST-AHCIafter deleting Intel RST-AHCI and re-caching all the drivers and creating a new KBE, it worked.Hope this

System Error 1231 Has Occurred

Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the anchor Sign In   Sign In Remember me Not recommended on shared computers Sign in anonymously Sign In Forgot your password? System Error 1231 - Winpe I will give it a try, thanks! 0 Share this post Link to post Share on other sites crowe80    0 0 39 posts March 13, 2012 OS: Windows 7 x64 So I had to have the whole package of files for that driver in the folder for Windows 7 to say it was successful.

IPCONFIG doesn't return anything and I can't ping the router from there or ping from the server laptop either. http://jactionscripters.com/system-error/winpe-system-error-53.php I work at a business where we are currently on XP and I use a combination of Ghost and UIU to create our images. It's easy! system Error 1231 has occurred.

Open Add Hardware3. I'm sure since you have worked so much with this, that you know exactly how to do this. Covered by US Patent. http://jactionscripters.com/system-error/winpe-net-use-system-error-67.php I am using DHCP to assign my address, and I have made sure that NetBios over TCP/IP is enabled.

Since I like to keep everything universial, I used their Drive Harvestor to extract the drivers from their shipped imaged and manually placed the drives in the KBE driver pack 3 I suspect the client laptop is missing the NIC drivers, I've found the drivers online but how do I get them on the client PC? Locating Agent..

Startup complete.

If you didn't have these files in that folder, then DISM would give you an error when trying to execute the INF. 0 Share this post Link to post Share on However I did run into an issue when trying to install the driver for the 8200 which is the PC I wanted to capture the image from. You may also need the chipset drivers loaded for the NIC to be corretly loaded. 0 Message Author Comment by:cnailen2008-09-25 How do I go about loading the NIC in winpe? I'm doing all my command line things within this tool.

This is where I want to save my images to. Next, I can't select the printer share name "itprinter", only the printer itself, which is an OfficeJet 6110. But other than that I got an image copied to my network share. http://jactionscripters.com/system-error/winpe-system-error-85.php Finish the printer setup, then use the net use command to finish the process.Jon "Do or do not.

Can one bake a cake with a cooked egg? Answered 10/20/2015 by: PortZero Please log in to comment Please log in to comment 0 I experienced the same issue with Dell Optiplex 3020 PCs. or if booting to Vista/Win7 WinPE, use drvload. What can I do?

Also, use command net use h: \\10.133.144.155\share /user:domain\username For starters, I would also create my share with "Everyone:Read" permissions. I believe I installed the LAN driver correctly (maybe not??) for the 8200 onto the PE boot disc. That is the answer to all your problems. X:\Windows\INF\oem14.inf succeeded. - Spent 5138ms installing network drivers - QueryAdapterStatus: no adapters operational - Spent 0ms confirming network initialization; status 0x003d0001 - STATUS: SUCCESS (0x003d0001) It seems as though the NIC

Thanks, Nu-Nu! Have you tried putting WAIK on a Win7 machine, creating your images there, then only using the XP machine to share the images out? (Unless I misunderstood what you are doing.) Thanks, Chuck Nailen 0 Question by:cnailen Facebook Twitter LinkedIn Google LVL 87 Active today Best Solution byrindi As the error message says, your NIC isn't found. Just go to the properties of printer you are wanting to use and go the "Sharing" tab and then click on Share Printer, then name the printer something simple so you

Load the drier for your NIC first then try again. Privacy Policy Site Map Support Terms of Use Windows Wiki Menu Skip to content Home System Error 1231 Has Occurred Windows Pe Jump to content Forum Downloads Tutorials More Sign I don't think it would cause a problem but it is an unneeded step. 0 Share this post Link to post Share on other sites Atheros    0 0 87 posts Thanks! 0 Share this post Link to post Share on other sites Tripredacus    218 K-Mart-ian Legend 218 11,044 posts April 28, 2006 OS: Windows 7 x64 Country: Donor Posted March

Sign up today to participate, stay informed, earn points and establish a reputation for yourself! The wpeinit.log says the following (this from a Lenovo T41): - Installing device pci\ven8086&dev101e\... Several functions may not work. All Activity Home Unattended Windows Discussion & Support Other Unattended Projects Windows PE Using Net Use Command in WinPE Privacy Policy Contact Us © 2001 - 2016 MSFN Community Software by

Connect with top rated Experts 16 Experts available now in Live! Simple Craps game Where will the second Fantastic Beasts film be set? Back to top #5 steve6375 steve6375 Platinum Member Developer 6234 posts Location:UK Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars   United Kingdom Posted 05 November 2011 - 07:08 PM If you can access a Now I have another PC that I want to install Windows 7 on and the .wim file is already saved on the external hard drive of the XP machine.